Ulkotelttojen varotoimet

- 2021-09-27-

1. Teltan osoitteen valinta

Teltan tuki on valittava suhteellisen tasaiselle alueelle ja yritettävä, ettei maassa ole liikaa teräviä esineitä, kuten kiviä, ruohonjuuria, oksia ja vastaavia. Jos on, se on puhdistettava. Jopa rikkoutuneet oksat ja oksat on helppo lävistää luottotappiot. Sisään- ja ulostulon tulee olla poispäin ilman ulostulosta ja maan tulee olla suhteellisen kuiva. On parasta, jos nurmikko on ohut. Jos maaperässä on pieni kaltevuus, poistumistien tulee sijaita alamäessä, mikä on kätevää kaivamiseen ja tyhjentämiseen.
Teltan suojaamiseksi teltan alle voidaan laittaa jauhettu kangaspala.

2. Tuki ja kiinnitys
(1) Yleisimmät kaksinapaiset teltat nykyään nostettaessatelttasauvat, on parasta tukea molempia pylväitä samanaikaisesti.
(2) Kun laskettelttakynnet, on parasta laskea ensin teltan kaksi vastakkaista kulmaa ja sitten kaksi muuta vastakkaista kulmaa. Tällä tavalla sidottu teltta on suhteellisen tasainen.
(3) Teltan nauloja laskettaessa on käytettävä 45-60 asteen kallistuskulmaa, jotta teltan naulat on helppo laskea ja voima on suhteellisen suuri. Maanaulan etäisyyden ja suunnan maahan tulee olla samalla akselilla köyden kanssa, ja köysi ja maadoitusnaula ovat 90 asteen kulmassa, mikä edistää maksimaalisen lujuuden saavuttamista. Kiinnitä huomiota vastaavaan kiinnitykseen kiinteässä järjestyksessä, esimerkiksi: vasen etukulma, oikea takakulma, oikea etukulma ja vasen takakulma vuorotellen.
(4) Kiinnitä huomiota kaikkien liitosköysien sitomiseen sisä- ja ulkotelttojen väliin ja vedä tuuliköydestä (tuuliköydestä on erittäin tärkeää vetää).
(5) Telttakassit, telttapussit ja lattianaulapussit on laitettava pois, jotta ne eivät katoa.
(6) Kun olet asentanutteltta, tarkista sisä- ja ulkotelttojen välinen etäisyys. Jos ne liimataan yhteen, se vaikuttaa sateen ja kasteen suojaukseen ja sitä on säädettävä.

3. Kaivaa tyhjennyskaiva
Leirintäalueella, jos sataa, ojan kaivamista ei saa jättää väliin. Viemärin ojan tulee olla lähellä teltan ulkoreunaa. Jos teltassa ei ole hamea, ojan sijainnin tulisi olla sopiva teltasta virtaavan veden pääsemiseksi ojaan. Viemärikaivo kaivetaan teltan ympärille, jotta seisova vesi voidaan tyhjentää tasaisesti.

4. Asiat tarvitsevat huomiota
Älä leiri liian lähellä vuorta estääksesi kivien putoamisen ja tulvien syntymisen sadepäivinä. Älä myöskään ole liian lähellä jokea, jotta nousuvesi ei pese telttaa. Lyhyesti sanottuna toivon, että kaikki voivat muistaa teltan pystyttämiseen liittyvät menetelmät ja vaiheet, ja heidän on muistettava teltan pystyttämiseen liittyvät varotoimet. Vain tällä tavalla voit suojella itseäsi ja ystäviäsi paremmin ulkona. Siellä on melko hyvä ulkoilutelttaalla, ja ystävät, jotka ovat kiinnostuneita, voivat katsoa.