Vaellussauvojen oikea käyttö

- 2021-09-26-

Kymmenen vuotta sitten tuskin näit ketään käyttävän vaellussauvoja. Nyt huomaat, että vaeltajat, kiipeilijät jne. Käyttävät kaikki vaellussauvoja.

Kaikkien stereotypian mukaan vain vanhukset retkeilijät käyttävät vaellussauvoja. Mutta itse asiassa,vaellussauvat, lisälaitteena vuorikiipeilyn aikana, voi parantaa kävelyvakautta.

Vaellussauvojen käyttäminen kävellessä voi vähentää lihaksiin ja niveliin, kuten jalkoihin ja polviin kohdistuvaa voimaa ja saada jalat tuntemaan olonsa mukavammaksi. Vaellussauvojen oikea käyttö voi tehdä matkasta helpompaa ja nautittavampaa.

Käyttämällä kahtavaellussauvatvoi samalla tarjota paremman tasapainon.

Mutta nämä ovat vain kaksi sauvaa. Tiedätkö todella niiden oikean käytön?

Yleensä kolmiosaiset vaellussauvat, kaksi osaa sauvan kärjestä voidaan säätää.

Säädettäessävaellussauvat, älä ylitä vaellussauvoissa ilmoitettua suurinta säätöpituutta. Kun ostat vaellussauvoja, voit ensin säätää pituutta määrittääksesi, voitko ostaa sopivan pituisia vaellussauvoja.

Seiso lentokoneessa vaellussauva kädessä ja säädä vaellussauvan pituutta käsivarsien ollessa luonnollisesti alaspäin ja käytä kyynärpäätä tukipisteenä ja nosta kyynärvarsi 90 °: een olkavartesi kanssa. Säädä sitten vaellussauvan kärki alaspäin koskettamaan maata; tai aseta vaellussauvan pää 5-8 cm kainalon alle ja säädä sitten vaellussauvan kärkeä alaspäin, kunnes se koskettaa maata. Kiristä kaikki vaellussauvojen sauvat. Toinen säätämätön vaellussauva voidaan säätää samaan pituuteen verrattuna vaellusnapaan, jonka pituus on lukittu.

Kolmiosaisen säädettävän vaellussauvan vahvin tila on silloin, kun kolmiosaiset sauvat ovat yhtä pitkiä, joten älä vain pidennä toista sauvaa käyttämättä toista.

Paras tapa käyttää sitä on säätää kaksi muuta pidennettävää sauvaa samaan pituuteen, mikä voi varmistaa vaellussauvojen tukevuuden ja pidentää vaellussauvojen käyttöikää.