Kymmenen syytä käyttää vaellussauvoja

- 2021-09-24-

Vaellussauvatovat enemmän kuin hiihtämiseen käytettävät sauvat, ne voivat auttaa sinua paremmin siirtymään ylös tai alas. Olitpa tasaisella maalla tai jyrkillä kukkuloilla, vaellussauvat voivat auttaa sinua nostamaan keskinopeutesi.

Ne voivat tehokkaasti vähentää jalkojen, polvien, nilkkojen ja jalkojen vaurioita, etenkin alamäkeen. Journal of Sports Medicine -lehdessä vuonna 1999 tehty tutkimus osoitti, että vaellussauvat voivat vähentää polven painetta jopa 25%.

Kun vaellat maassa, vaellussauvat voivat myös pistää pois piikikäs karhunvatukat ja hämähäkinverkot.

Tasaisella paikalla vaellussauvat voivat auttaa sinua luomaan vakaan ja johdonmukaisen rytmin, mikä voi lisätä nopeuttasi.

Vaellussauvat tarjoavat kaksi lisäpistettä, jotka parantavat pitoa mudassa, lumessa ja harvinaisissa kivissä.


Se auttaa ylläpitämään tasapainoa vaikeassa maastossa, kuten joen ylityksessä, puiden juurilla ja liukkailla mutateillä. Kehosi tasapainottaminen auttaa sinua kulkemaan helpommin ja nopeammin.

Vaellussauvatvoidaan havaita edessä olevat tieolosuhteet, kuten lätäkät, sulanut lumi ja silta ja juoksuhiekka.

Niitä voidaan käyttää vastustamaan koirien, karhujen ja muiden villieläinten hyökkäyksiä. Aseta ne pään päälle, jotta ne näyttävät pitemmiltä. Se voidaan heittää keihäksi tarvittaessa.

Vaellussauvatauttaa vähentämään kuljetettavaa painoa matkan aikana. Jos sinulla on liikaa painoa ja haluat ottaa nokoset, voit nojata vaellussauvaan.

Vaellussauvoja ei voi käyttää vain patikointiin, vaan niitä voidaan käyttää myös teltta -seisontana. Vaellussauvat ovat vahvempia kuin telttapylväät, joten tuuli rikkoo ne vähemmän. Vaellussauvoja voidaan käyttää myös lääketieteellisinä lastina ja erittäin kevyinä meloina.