Makuupussin valinta

- 2021-09-22-

Makuupussitovat välttämättömiä välineitä retkeilyyn ja ulkoiluun. On olemassa monenlaisia ​​makuupusseja, jotka sopivat eri tarkoituksiin, ja jokaisella on omat ominaisuutensa. Miten useimpien ulkoiluurheilijoiden pitäisi valita? Eri käyttötarkoitusten mukaan makuupussit jaetaan yleensä kahteen luokkaan. Yksi makuupussi on ohuempi ja sitä käytetään yleiseen matkustamiseen tai retkeilyyn. Suurinta osaa näistä makuupusseista käytetään keväällä, kesällä ja syksyllä. On myös eräänlainen makuupussi, jota käytetään kylmemmissä ympäristöissä ja jopa joissakin seikkailutoiminnoissa. Tällaista makuupussia kutsutaan yleensä ammattimaiseksi makuupussiksi. Tavalliset makuupussit ovat suhteellisen halpoja ja monipuolisia. Ammattimaiset makuupussit ovat erittäin hienostuneita suunnittelussa ja materiaaleissa, ja hinta on suhteellisen korkea. Jos et kuitenkaan tarvitse ammattilaistamakuupussittalvella telttailuun tai matkalle korkeille alueille.
Kaikilla makuupusseilla on sopiva lämpötila -alue käytettäväksi, eli eri makuupusseilla on oma "lämpötila -asteikko". Yleinen lämpötila -asteikko koostuu kolmesta datasta, minimilämpötilasta: viittaa makuupussin alimpaan rajalämpötilaan, alle tämän lämpötilan on vaarallista käyttäjälle. Siellä on myös mukava lämpötila; se viittaa ihanteelliseen lämpötilaan, jossa makuupussi on mukavin käyttää. Maksimilämpötila viittaa lämpötila -alueen ylärajaan, tämän lämpötilan yläpuolella käyttäjä on liian kuuma kestämään. Tällä lämpötilalla on vain viitteellinen merkitys. Se vaihtelee henkilöstä toiseen ja ympäristöstä toiseen. Yleisesti ottaen Euroopassa ja Yhdysvalloissa valmistetut makuupussit eivät sovellu aasialaisille lämpötila -asteikolla, koska eurooppalaiset kestävät kylmää paremmin kuin aasialaiset, joten meidän on kiinnitettävä erityistä huomiota valinnassa.

Viime vuosina monia kehittyneitä tekokuitumateriaaleja on käytetty laajalti eristekerroksessamakuupussit. Yhä useammat tavalliset armeijan makuupussit ja ammattimaiset makuupussit alkavat käyttää edellä mainittuja materiaaleja. Vaikka monet tekokuituvalmistajat ilmoittavat, että niiden materiaalit ovat painon ja lämmön säilyttämistä koskevissa kattavissa tiedoissa parempia kuin alhaalla, tämä ei itse asiassa ole niin. Todelliset ammattimaiset makuupussit, erityisesti korkealaatuiset seikkailumakuupussit, ovat erottamattomia untuvasta. Yleisesti ottaen ammattimaisten makuupussien untuvapitoisuuden tulisi olla yli 80%ja tavallisten untuvamakuupussien untuvapitoisuuden ei pitäisi olla alle 70%, muuten puristuvuus, paino ja lämpö eivät täytä vaatimuksia. Untuvien tyyppi ja tiheys ovat myös tekijä. Yleensä hanhenuntu on parempi kuin ankanuntuva. Makuupussin kankaalla on oltava hieman vedenpitävä toiminto, jotta makuupussi ei kastu kasteesta tai kondensoitumisesta teltassa, mikä vaikuttaa lämmönkestävyyteen. Tietenkin ilmanläpäisevyys on suhteellisen tärkeämpää, muuten se on erittäin epämiellyttävää.

Makuupussitovat pääasiassa mumifioituja suunnittelutyyleissä. Tässä mallissa on päähine, ylempi on suuri ja alempi on pieni, mikä vastaa humanistista muotoa. Makuupussin sivussa on vetoketju, joka helpottaa pääsyä. Tällä rakenteella on hyvä lämmöneristyskyky. Lisäksi on myös kirjekuorinen makuupussi, joka ei ole vain mukava käyttää, vaan sitä voidaan käyttää myös peitona, kun kaikki vetoketjut ovat auki. Sitä voidaan käyttää ulkona ja kotona. Ammattimaiset makuupussit ovat muumioituneita, ja kun otetaan huomioon, että ihmiset tuntevat itsensä todennäköisesti kylmiksi unen aikana, makuupussin alaosa on erityisen paksuuntunut, ja jotkut tyylit suunnittelevat myös paksumman jalkatyynyn. Makuupussin päätä voidaan kiristää estääkseen kylmän tuulen puhaltamisen sisään. Makuupusseja on monenlaisia, mutta makuupusseja valittaessa se on sama kuin muiden ulkotuotteiden valinta. Se ei ole kallein ja edistynein on paras. Vain sinulle ja ulkoilulajeillesi sopivin on paras.