Varotoimia vaellussauvojen käyttämiselle

- 2021-09-07-

Vaellussauvat, kuten nimestä voi päätellä, viittaavat vuorikiipeilyssä käytettäviin apuvälineisiin. Vaellussauvat voivat tuoda monia etuja vuorikiipeilyyn ja risteykseen ulkona, kuten parantaa kävelyn vakautta ja vähentää jalkojen rasitusta. Vaellussauvojen käyttöön liittyy myös joitain tarvittavia varotoimia.

1. Pitkän vaelluksen aikana tarkista aina, onko keppi lukittu.

2. Yritä olla lisäämättävaellussauvatmeriveteen tai veteen, jossa on paljon kalsiumia, kuten Huanglong ja Jiuzhaigou. Muuten se syövyttää ruokoa tai sitä on vaikea puhdistaa.
3. Kävely vuoristoteillä, kun toisella puolella on kallio. Muista käyttää vaellussauvoja vuoriston puolella, muuten vaara syntyy helposti! Normaalisti kehitä tapana käyttää keppiä molemmille käsille.
4. Ylös jyrkillä teillä ylös vuorelle yritä pysyä kaukana ihmisistä käyttämällä vaellussauvoja edessäsi ja varo vaellussauvoja.
5.vaellussauvaei ole taikatikku tai vajra -tikku. Ole lempeä sen kanssa. Riippumatta siitä, kuinka väkivaltaisesti sauvaa käytetään, se rikkoutuu ja voi olla vaarallista.

6. Ole varovainen, kun säädät kolmen vaellussauvan kahden alaosan pituutta: kahden seuraavan osan pituuden tulisi olla mahdollisimman pitkä, jotta voima jakautuu tasaisesti ja vältytään liian pitkän osan aiheuttamilta vaurioilta vaellussauva. Joissakin keppityyleissä on vaaka.