Vaellussauvojen rakenne

- 2021-09-03-

1. kahvavaellussauvat
Kahva on yleensä valmistettu EVA: sta, kumista, korkista, muovista ja muista materiaaleista. Jokaisella materiaalilla on seuraavat ominaisuudet: EVA: mukava ote, täysi ja joustava, ei vaikuta vuodenaikoihin, ja materiaalilla on hikeä imevä toiminto; Kumi: täysi pito, kova talvella, helppo murtaa, ei hikeä imevää toimintoa, helppo liukua kesällä; Korkki: täysi pito, ei kausi. Materiaalilla on hikeä imevä toiminto ja se on helppo käyttää ja hilseyttää; Muovi: huono pito, helppo murtaa talvella ja helppo liukua kesällä, mutta hinta on alhainen, halpa ja kätevä.

2. rannekkeetvaellussauvat
Tämä on tärkein osa, joka on otettava huomioon vuorikiipeilykeppiä ostettaessa. Koska vuorikiipeilykepin ja käyttäjän fyysisen voiman välinen keskinäinen siirto tapahtuu pääasiassa rannekkeen kautta, meidän on harkittava, onko sillä seuraavat ominaisuudet laadukasta ranneketta valittaessa: rannekkeen keskikohta on leveä ja molemmat puolet kapeat, mikä voi estää kuristumisen; Rannekkeen säätösolki on järjestetty liitäntään kiipeilytangon kanssa, joka ei kosketa kättä käsien puristumisen estämiseksi; Rannekkeen sisäpuoli on valmistettu mokkanahasta, joka estää kitkaa ja suojaa tehokkaasti ihoa.

3. Tukijalkavaellussauvat
Tukijalan materiaali on yleensä valmistettu alumiiniseoksesta, hiilikuidusta, titaaniseoksesta, puusta, teräksestä ja muista materiaaleista, joista yleisimmin käytetään alumiiniseosta ja hiilikuitua. Useilla materiaaleilla on seuraavat ominaisuudet: alumiiniseos: vahva ja kestävä, edullinen, raskaampi kuin hiilikuitu ja titaaniseos ja helppo syövyttää; Hiilikuitu: kevyt, hyvä joustavuus ja sitkeys, korkea lujuussuhde, korroosionkestävyys ja korkea hinta; Titaaniseos: kevyt, hyvä materiaalin joustavuus ja lujuus, korroosionkestävyys ja korkea hinta.

4. Lukitusjärjestelmävaellussauvat
Lukitusjärjestelmä on vuorikiipeilytikun keskeinen turvakomponentti. 90% vuorikiipeilykeppiongelmista johtuu lukitusjärjestelmän viasta. Halvat kiipeilytangot käyttävät yleensä helposti muovautuvia tavallisia muoviosia, kun taas huippuluokan kiipeilytangot käyttävät erittäin kovaa teknistä muovia (kristallimuovit) ja ne on leikattu tarkasti. Samaan aikaan alumiiniseoksesta valmistettu vuorikiipeilytikku varustetaan iskunvaimennusjärjestelmällä yhdessä lukitusjärjestelmän kanssa. Iskunvaimennusjärjestelmä voi jousikomponenttina puskuroida tehokkaasti iskuvoimaa ja vähentää polven painetta alamäkeen. Kuitenkin, koska jousi imee työntövoiman ylämäkeen mennessään, se kuluttaa lisää fyysistä voimaa kävellessä pitkään. Lisäksi jousikomponentit, joilla on huono materiaali, ovat alttiita ruosteelle, murtumiselle, luistamiselle jne. Aiheuttaen soljen tai lukitusjärjestelmän toimintahäiriön. Hiilikuidusta ja titaaniseoksesta valmistettu kiipeilytikku on joustava ja sitkeä, joten se voi saavuttaa tasapainoisen iskunvaimennuksen ilman, että asennetaan iskunvaimennusjärjestelmää.

5. Muta tukivaellussauvat
Mutatuki voi estää kiipeilytangon putoamisen mutaan. Kiipeilyympäristössä on kuitenkin paljon piikkejä ja pensaita, ja muta -tuki vaikeuttaa toiminnan mukavuutta. Siksi on huomattava, että muta -tuki voidaan purkaa nopeasti, jotta se ei aiheuta ongelmia.

6. Kiinnitä kärkivaellussauvat

Puikkokärki on valmistettu kumipäästä, raudasta, hiilivolframiteräksestä jne. ei ole yhtä hyvä kuin hiilivolframiteräspää. Tangon kärjen yhteisiä kuvioita ovat verkkokuvio, timanttikuvio, ristikkokuvio jne., Joista timanttikuvioilla on paras luistamiskestävyys ja tunkeutuminen.