Kuinka valita hyvät vaellussauvat

- 2021-09-03-

1. Tarkista lukitusvaellussauvat: lukitse kiipeilytangon jokainen osa ja paina se kaikin voimin alas, jotta se ei rikkoudu ja lukitusjärjestelmä kestää kuorman.


2. Kiinnitä rannekevaellussauvat: kun vaellat, kiinnitä ranneke, jotta kävely on mukava, ja heiluta kävelykeppiä edestakaisin. Jos ranneke hankaa ranteesi, jatka sen etsimistä. Paras valinta rannehihna on pehmeä, hieman joustava, joka voidaan yksinkertaisesti säätää vaadittuun lujuuteen eikä ole helppo pudota.


3.Käsittele valikoimavaellussauvat: kiipeilytikku korkilla ja vaahtomuovikahvalla on yleensä ensimmäinen valinta niille, jotka ovat helposti hikoilevia tai usein vaeltavia sateisina päivinä, koska näillä materiaaleilla on parempi kitka, vaikka ne olisivat märkiä. Kumista, muovista ja muista materiaaleista valmistetut kahvat ovat märkiä liukkaita, eikä tuntuma ole erityisen hyvä, mutta ne ovat kestäviä ja vahvoja. Jos kämmenet hikoilevat helposti, vältä muovikahvoja, koska ne voivat helposti liukua kämmenistäsi kuin märät kalat. Korkista tai vaahdosta valmistettu sauva on paras tarttua. Kylmällä säällä vaahtomuovikahva tuntuu lämpimämmältä kuin korkki, muovi, puu tai kumi.

4. materiaalin valintavaellussauvat: alumiiniseos vuorikiipeilykeppi, vahva, kevyt ja halpa. Useimmat valmistajat käyttävät alumiiniseosta. Jos sinulla on korkeat laatuvaatimukset, voit valita uuden kevyen kävelykepin, joka on valmistettu hiilikuidusta tai titaaniseoksesta. Hiilikuitu, yhtä vahva kuin alumiiniseos, mutta kevyempi, mutta kalliimpi. Titaaniseokset ovat kevyempiä, mutta kalliimpia. Hiilikuidusta ja titaaniseoksesta valmistettujen kiipeilytikkujen halkaisija on suhteellisen pieni, mikä saa ihmiset tuntemaan olonsa erittäin kevyiksi. Kun käytät niitä, voit heittää ne nopeasti, ja tikun kärki on helppo laittaa sopivaan asentoon.

5. Osien lukumäärävaellussauvat: valitse ensin toiminnan voimakkuuden mukaan. Mitä enemmän kävelykeppiosia on, sitä pienempi on niiden kantavuus. Vapaa -ajan aktiviteeteissa tärkein asia on helppo kantaa, joten neljä tikkua ovat ensimmäinen valinta. Kun aktiviteeteilla on tietty intensiteetti, valitaan kolme tikkua turvallisuuden varmistamiseksi.