Mitkä ovat ulkotelttojen tyypit?

- 2021-08-18-

Kolmion muotoinen teltta

Kolmionmuotoisissa teltoissa käytetään kalanruoturautaputkia tukina edessä ja takana, ja keskelle on liitetty poikkitanko sisäverhon tukemiseksi ja ulomman verhon asentamiseksi. Tämä on yleisin teltan tyyli alkuvaiheessa. Edut ja haitat: Kolmionmuotoisen teltan etuna on kevyt paino, hyvä tuulenkestävyys ja hyvä vakaus. Se on myös erittäin kätevä rakentaa. Sen tarvitsee vain kiinnittää telttakulma ja vastaavan tuuliköyden maadoitusnaula, ja se voidaan tehdä kävelysauvalla tai tukitanolla keskellä; Suurin ongelma on kuitenkin kondenssivesi, joka voi kastaa vaatteita tai makuupusseja. Sovellettavat tilaisuudet: useimmat niistä sopivat viidakkoon, tasangolle ja korkeille leveysasteille; Tai vaeltaa yksin. Ostotaidot: kun ostat kolmionmuotoisen teltan, ota ensin huomioon teltan tilan koko omien tarpeidesi mukaan; On suositeltavaa valita useita tuuletusikkunoita ja tuuletusaukkoja tilin yläreunasta, jotta varmistetaan tilin ilmanläpäisevyys ja vähennetään kondensoitumista.

Dome teltta

Integroitu kupoliteltta, joka tunnetaan myös nimellä "jurta", koostuu useista leiripilareista, joita voidaan siirtää kokonaisuutena. Edut ja haitat: kupolin muotoilu soveltuu laajalle alueelle, matalasta korkeudesta korkeisiin vuoriin, ja yhdestä tilistä kokoon, johon mahtuu yli tusina ihmistä illalliselle ja kokoukselle; Tuki on yksinkertainen, joten asennus ja purkaminen ovat erittäin nopeita; Kuitenkin, koska sen tuulenpuoli on sama, sen tuulenkestävyys on huonompi. Sovellettavat tilaisuudet: Useimmat niistä sopivat vapaa -ajanmatkoihin puistoissa, järven rannalla ja muissa ympäristöissä hyttysten tai kevyen sateen välttämiseksi. Ostotaidot: kun ostat kuplatelttoja, on suositeltavaa valita kupoliteltat, jotka ovat erittäin mukavia ja joiden rakentaminen on vaikeampaa.

Kuusikulmainen teltta

Kuusikulmaisia ​​telttoja tukevat kolme tai neljä pylvästä, ja jotkut omaavat kuusinapaisen suunnittelun, jossa kiinnitetään huomiota teltan vakauteen. Se on yleinen "Alppitelttojen" tyyli. Edut ja haitat: kuusikulmaisen teltan etuna on suuri tila, hyvä tuulen- ja sateenkestävyys, mutta se on suhteellisen raskas ja hankala rakentaa. Sovellettavat tilaisuudet: useimmat niistä sopivat korkeille vuoristovaelluksille ja huonolle säälle. Ostotaidot: ostettaessa kuusikulmaisia ​​telttoja on suositeltavaa valita teltat, joilla on hyvä ilmanläpäisevyys, mikä näkyy pääasiassa sisäverhon sideharson korkeudessa, ulkoverhon tuuletusikkunan koossa ja ulkoverhon korkeudessa.

Veneen pohja teltta

Pohjanmuotoinen teltta on kuin pieni vene, joka on kiinnitetty takaisin. Se voidaan jakaa kahteen napaan ja kolmeen napaan. Yleensä keskellä on makuuhuone ja kaksi päätä ovat eteinen. Suunnittelussa kiinnitetään huomiota tuulenpitävään virtaviivaisuuteen, joka on myös yksi yleisimmistä teltta -tyyleistä. Edut ja haitat: Veneen pohjateltan etuina ovat hyvä lämmönsuojakyky, hyvä tuulenkestävyys, hyvä sateenkestävyys ja suuri tila. Kun se on rakennettu tuulta vastaan, tuuli ei voi puristaa liikaa teltan sauvaa; Sivulta tuleva tuuli saattaa kuitenkin hieman ravistella. Sovellettavat tilaisuudet: Suurin osa niistä soveltuu korkean leirin rakentamiseen. Ostotaidot: kun ostat veneen pohjateltan, on suositeltavaa valita nailonliina, jossa on pinnoite (eli PU). On parasta valita pu1500 mm tai enemmän ulkoverholle, ja verhon alaosan Pu -arvon on ylitettävä 3000 mm, joten sen vedenkestävyys on erittäin hyvä.

Ridge teltta

Harjan teltan muoto on kuin itsenäinen pieni tiilikattoinen talo. Tuki on yleensä neljä kulmaa ja neljä pylvästä, joihin pystytetään harjan muotoinen rakenteellinen katto. Edut ja haitat: harjateltat ovat yleensä suuria, mutta painavia, ja yhden henkilön on yleensä vaikea rakentaa niitä. Sovellettavat tilaisuudet: useimmat niistä sopivat kuljettajille tai suhteellisen kiinteään kenttäkäyttöön ja telttailuun. Ostotaidot: kun ostat harjatelttoja, yritä valita vaalea vihreä ja ruskea palladium. Korkean kirkkauden telttoilla on suuri valonläpäisevyys ja korkea lämmönjohtavuus; Alhaisen kirkkauden telttojen valonläpäisevyys on huono ja ne estävät osan auringon tarjoamista luonnollisista lämmönlähteistä.