Mitä hyötyä vaellussauvoista sitten on? Miksi kaikki käyttävät sitä?

- 2023-12-02-

Menneisyydessä,vaellussauvat ja vaelluspylväistäolivat vielä harvinaisia ​​esineitä, eikä kukaan käyttänyt niitä, mutta entä nyt? Olipa kyseessä vuorikiipeily, vaellus, maastojuoksu jne., kaikki alkavat käyttää vuorikiipeilysauvoja. Epäilemättä siitä on tullut välttämätön väline ulkoiluun.

Mitä hyötyä vaellussauvoista on? Miksi kaikki käyttävät sitä?


Ulkoilun aikana,vaellussauvatvoi suojata niveliäsi, auttaa ylläpitämään tasapainoa ja säästää vaivaa kävellessäsi jyrkkäillä vuoristoteillä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että vaellussauvat voivat vähentää polviniveleen kohdistuvaa törmäysvoimaa yli 40 % vaeltaessa, erityisesti alamäkeä ajettaessa.


Vaellussauvat ovat vähän kuin laskettelusauvat. Niiden avulla voimme käyttää käsivartemme voimaa auttamaan meitä eteenpäin. Olipa kyseessä tasainen maa tai jyrkkä vuoristotie, vaellussauvat voivat auttaa meitä lisäämään keskinopeutta.


Vuonna 1999 "Journal of Sports Medicine" julkaisi artikkelin, joka osoitti, että vaellussauvat voivat vähentää polviin kohdistuvaa törmäysvoimaa yli 25 %, joten kun harrastat ulkoilua, erityisesti vuorikiipeilyä, vaellusta, painoa kantavaa alamäkeä jne. , vaellussauvat voivat vähentää painon kantamisen vaikutusta jalkoihin, polviin, nilkoihin ja jalkoihin.


Joillakin villialueilla,vaellussauvatvoi myös lietsoa rikkaruohoja ja pelotella käärmeitä sekä työntää tieltä piikkejä köynnöksiä ja hämähäkinverkkoja. Sillä voi olla myös rooli itsepuolustuksessa vaarallisilla alueilla, varsinkin kun kohtaa luonnonvaraisia ​​koiria, karhuja ja muita villieläimiä.


Yleensä vaellussauvat voivat auttaa säilyttämään tasapainon ja lisäämään kävelynopeutta. Se voi myös tarjota paremman suojan joillakin mutaisilla alueilla, lumisilla alueilla jne. Sillä voi myös olla tukirooli ylitettäessä jokea. Joillakin vaarallisilla teillä sillä voi olla myös rooli tienpinnan havaitsemisessa. Esimerkiksi lumessa se voi myös havaita, onko edessä kuoppia.


Yksi vaellussauvojen tärkeimmistä tehtävistä on vähentää kuormaa. Kun liikumme painon kanssa eteenpäin, vaellussauvat voivat siirtää repun painon käsivarsille ja sitten vaikuttaa maahan vaellussauvojen kautta, mikä vähentää jalkojen taakkaa.


Lopuksi vaellussauvat ovat myös tärkeä telttavaruste. Jotkut teltat voidaan nyt pystyttää käyttämällä vain vaellussauvoja, joten meidän ei tarvitse tuoda telttatankoja, mikä käytännössä vähentää reppujemme kuormitusta.