Vaellussauvojen luokittelu ja hankinta

- 2023-11-13-

On olemassa erilaisia ​​luokituksiavaellussauvatperustuu erilaisiin rakenteisiin. Alla selitän yksityiskohtaisesti erityiset erot ja kuinka valita yksi.


1. Kahvat luokitellaan muodon mukaan


Suorakahvainen vaellussauva: käytetään ammattimaiseen ulkourheiluun, mukavampi pitää ja erittäin turvallinen, erittäin suositeltavaa!

T-kahvallinen vaellussauva: käytetty laajasti vapaa-ajan urheilussa, tukevampi tuki

Kädensijan materiaaliksi suositellaan yleensä EVA:ta, korkkia ja vaahtoa, joka on mukava istua, eristetty ja lämmin sekä kevyempi.


2. Tukitangot luokitellaan materiaalin mukaan


Titaaniseoksesta valmistetut vaellussauvat: kestävät, kevyet, mutta kalliit

Hiilikuituvaellussauvat: kevyimmät ja joustavimmat, mutta eivät kestäviä ja helposti murtuvia

Alumiiniset vaellussauvat: kestävä ja halpa, mutta hieman painava

Yleensä valitse alumiiniseos taloudellisuuden ja kestävyyden vuoksi, valitse hiilikuitu keveyden vuoksi ja jos budjetti on tarpeeksi korkea, valitse titaaniseos.


3. Säätölukot luokitellaan lukitusmenetelmien mukaan


Mitä tulee kysymykseen ulkoisista lukoista ja sisäisistä lukoista, markkinoiden yleiset vaellussauvat ovat nykyään ulkoisia lukittavia vaellussauvoja. Ne voidaan korjata sulkemalla kiinnikkeet, helppokäyttöisiä ja helposti korjattavissa, jos ne rikkoutuvat, joten tällä hetkellä ne ovat periaatteessa ulkoisia lukkoja.

Voinko ostaa pinottavia tikkuja?

Yleensä tärkein etutaitettavat vaellussauvaton, että ne ovat erittäin pieniä kokoon taittamisen jälkeen ja niitä on helppo kuljettaa. Itse asiassa niillä ei ole periaatteessa vaikutusta heidän toimintoihinsa. Ne sopivat täydellisesti vaellukseen ja vuorikiipeilyyn.