Kymmenen syytä käyttää vaellussauvoja

- 2021-12-10-

Vaellussauvatovat enemmän kuin hiihdossa käytettyjä sauvoja, ne voivat auttaa sinua liikkumaan paremmin ylös tai alas. Olipa kyseessä tasainen maa tai jyrkkä mäki, vaellussauvat voivat auttaa sinua lisäämään keskinopeutta.

Ne voivat tehokkaasti vähentää jalkojen, polvien, nilkkojen ja jalkojen vaurioita, etenkin alamäkeä ajettaessa. Journal of Sports Medicine -lehdessä vuonna 1999 julkaistu tutkimus osoitti, että vaellussauvat voivat vähentää polveen kohdistuvaa painetta jopa 25 %.

Maaseudulla vaeltaessa vaellussauvat voivat myös pistää pois piikkejä karhunvatukoita ja hämähäkinverkkoja.

Tasaisessa paikassa vaellussauvat voivat auttaa sinua luomaan vakaan ja tasaisen rytmin, mikä voi lisätä nopeuttasi.

Vaellussauvattarjoavat kaksi lisäkosketuspistettä, jotka parantavat pitoa mudassa, lumessa ja harvoissa kivissä.

Se auttaa säilyttämään tasapainon vaikeassa maastossa, kuten ylitettäessä jokea, poluilla, joissa on puujuuria, ja liukkailla mutateillä. Kehosi tasapainossa pitäminen auttaa sinua läpäisemään nopeammin ja helpommin.

Vaellussauvojen avulla voidaan havaita edessä olevat tieolosuhteet, kuten lätäköt, sulavat lumisillat ja juokseva hiekka.

Niitä voidaan käyttää vastustamaan koirien, karhujen ja muiden villieläinten hyökkäyksiä. Aseta ne pään päälle, jotta ne näyttävät pitemmiltä. Se voidaan tarvittaessa heittää ulos keihäänä.

Vaellussauvatauttaa vähentämään kantamaasi painoa matkan aikana. Jos sinulla on liikaa painoa ja haluat ottaa päiväunet, voit nojata vaellussauvaan.

Vaellussauvoja ei voi käyttää vain retkeilyyn, vaan niitä voidaan käyttää myös telttatelineenä. Vaellussauvat ovat vahvempia kuin telttasauvat, joten tuuli rikkoo ne harvemmin. Vaellussauvoja voidaan käyttää myös lääketieteellisinä lastina ja ultrakevyinä meloina.